Отложиха дело срещу шестима, обвинени в убийство на бизнесмен
Отложиха дело срещу шестима, обвинени в убийство на бизнесмен / netinfo

Делото срещу шестима от Крумовград, обвинени в убийството на 38-годишния бизнесмен от Крумовград Метин Халил, се отложи поради неявяване на адвокат на единия от обвиняемите. Окръжният съд в Кърджали днес даде ход на процеса, но след час заседание делото беше преустановено. Оказа се, че един от шестимата младежи е наел двама адвокати - първият не е бил редовно призован, а  в залата обвиняемият се отказа от услугите на втория. Съдебният състав насрочи ново заседание на 12 март. Заради използване на специални разузнавателни средства делото се гледаше при закрити врата.

Обвинението е за убийството, извършено по хулигански подбуди и по особено мъчителен за жертвата начин. По делото са призовани 50 свидетели и 15 вещи лица.

Миналия февруари шестимата младежи на възраст между 18 и 23 години, пребиха  до смърт бизнесмена Метин Халил. Драмата се разигра в центъра на Крумовград. Младежите са празнували в дискотека „Чака Рака" пълнолетието на единия от тях. Около 3 часа след полунощ в заведението влязъл 38- годишният  бизнесмен Метин Халил. Избухнала словесна свада, след което бизнесменът напуснал заведението. Шестимата обаче го настигнали на площада и го пребили до смърт. Аутопсията сочи, че Метин се удавил в собствената си кръв. 14 рани в областта на главата е получил бизнесменът от ударите на младежите, според съдебно-медицинската експертиза.