синя зона зелена зона София паркиране
синя зона зелена зона София паркиране / Снимка: Георги Димитров
С месец ще бъде отложено пускането на т.нар ."Синя зона" в Кърджали и вместо от началото на декември, тя ще започне да функционира от началото на януари 2022 г. Това казаха за БТА от ръководството на общината.

От там обясниха, че мотивът за забавянето са предстоящите коледни и новогодишни празници, когато ръководството е взело решение паркирането да бъде свободно.

Към днешна дата са изпълнени всички нормативно изискуеми действия, за да заработи зоната - закупени са скоби, уредена е системата за плащане чрез есемес, поставени са табелите, като вече са упоменати и номерата за плащане и към кол център. Очакват се три машини за самотаксуване, набира се и персонал.

Зоната, проектирана още през 2016 г., включва над 30 улици в централна градска част, с прогнозни в нея повече от 600 места. Само преди дни кметът д-р инж. Хасан Азис обясни пред журналисти, че Кърджали е един от последните, а може би последният областен град в страната, в който все още услугата не е въведена.

"Може би със забавянето на проекта сме работили и в интерес на гражданите, но с това не сме подобрили организацията на движение", коментира тогава кметът и допълни, че в процеса на действие ще се наложат промени в Наредбата.
БТА