/ Павел Тенчев
На днешното си заседание Общинския съвет в Кърджали не можа да избере обществен посредник, тъй като нито един от двамата кандидати за тази длъжност - досегашният омбудсман Радим Муса и общинският съветник от ГЕРБ Камелия Василева не можа да събере квалифицирано мнозитнство от 2/3 от общинските съветници, което да го подкрепи.

След намесата на инспектори през февруари, изплатиха 60% от забавените заплати в Кърджалийско

Което означава спрямо параметрите на местния разпоредителен орган 28 общински съветници от 41-местния Общински съвет. Камелия Василева бе подкрепена от 12 общински съветници от ГЕРБ и от Реформаторския блок, а за Расим Муса гласуваха всичките 24 съветници от ДПС.

При обявяването на точката от дневния ред за изборна обществен посредник четиримата съветници от БСП напуснаха залата. Извън нея областния лидер на столетницата Милко Багдасаров коментира, че това, което ще се случи в залата ще е един цирк, в който те няма да участват.

В Кърджалийско приключи раздаването на хранителните пакети от европейските помощи

„Изборът на обществен посредник минава през строго определени правила, които включват търсенето на консенсус между политическите партии. Така, както беше избран националния омбудсман и така, както бяхме избрали в предишни години омбудсманът на Кърджали”, коментира Багдасаров излизането на социалистите от залата.

"Досегашният омбудсман Расим Муса ще продължи да изпълнява функциите си на обществен посредник до избирането на нов такъв", посочи председателят на Общинския съвет Раиф Мустафа.