/ netinfo
Няма риск за хората и инфраструктурата в района на Община Ардино, заради покачване на нивото на река Арда в района на село Китница, където вчера бе залят бетоновия мост, съобщи областният управител на Кърджали Никола Чанев.

Експерти съветват за безопасно поведение при наводнения

По думите му, повод за тревога няма, тъй като в съседство със залятото съоръжение е изграден въжен мост, по който свободно преминават хора и превозни средства.  

Обстановката в област Кърджали е спокойна след падналите през  последните две денонощия дъждове, няма опасност за местното население, гласи още прессъобщението. Най-високи количества са отчетени вчера в Ардинско - 45 л на кв. м , по-силен дъжд е имало и в Джебел.     

Валежи и поледици: Предупреждават за опасно време и днес

Тази нощ валежите са от 1-6 л на кв. м, малко повече са в Джебел - 15 л,  но това са незначителни валежи. Кметовете на общини следят нивата на водата в речните корита.
Язовирите от каскада „Арда“ разполагат с достатъчен свободен обем - язовир „Кърджали“ е над 12 м от преливния ръб, язовир „Студен кладенец“ - над 6 м, съобщи областният управител Никола Чанев.