Мелета с колове и нож , мъж с опасност за живота
Мелета с колове и нож , мъж с опасност за живота / netinfo

Четирима са задържани в РПУ-Кърджали след сбивания, при които има двама ранени. Снощи около 19,30 часа в село Перперек 40-годишен мъж е бил бит с колове, след което което е бил настанен в кърджалийската болница в тежко състояние с опасност за живота. Като начало на кървавата свада послужил опит на пострадалия да прибере дадена назаем сума на свой съселянин. През деня отишъл в дома на длъжника, но там били само жените от семейството. Няколко часа по-късно борчлията върнал посещението, подкрепен от двама свои приятели и в мелето 40-годишният мъж получил сериозни травми от удари с колове. В РПУ-Кърджали за нанесената телесна повреда тримата  са задържани. По случая е образувано досъдебно производство.

Четвъртият задържан е след подадена жалба за нанесен побой, при който на 26-годишния тъжител бил счупен крак. По първоначални данни инцидентът е станал на 6 август в заведение в Кърджали. Същата вечер в полицейското управление бил подаден анонимен сигнал за сбиване. При пристигането полицаите от автопатрула не установили произшествие нито в заведението, нито около него. Жалбата е била подадена вчера и по нея се извършва проверка за нанесена телесна повреда.

23-годишен е бил наранен с нож в крака след скандал между две младежки компании. Пострадалият заедно със свои приятели бил на дискотека в село Широка поляна, където възникнала конфликтна ситуация за момичета, но до скандал не се стигнало, тъй като гостуващата група се изнесла от заведението и тръгнала към село Пчеларово. Два автомобила с местни младежи решили да ги преследват. Схватката станала в Пчеларово около 2 часа на 13 август. Участниците са установени от полицията. По случая е образувано дознание.