Лютви Местан: Има опит за провокиране на етническо напрежение в страната
Лютви Местан: Има опит за провокиране на етническо напрежение в страната / netinfo
Има тенденция да се предизвика етническо напрежение у нас чрез превратна експлоатация на темата със смъртта на Ахмед Емин. Това заяви зам.-председателят на ДПС  и депутат от кърджалийски многомандатен район Лютви Местан пред журналисти в кулоарите на парламента.

Целта е да се събуди латентният национализъм и това е анти ДПС кампания, посочи Местан, но не пожела да назове имената на партиите, които смята, че стоят зад подобна кампания. По думите му тя няма да успее, защото българското общество нямало да се подаде на манипулации, което не означавало, че такава кампания не е опасна.

По-рано независимият депутат Яне Янев каза, че лидерът на ДПС Ахмед Доган е сред режисьорите на сценария за създаване на етническо напрежение в страната ни заради предстоящите избори. Колкото повече напрежение в етническите райони, толкова по-добър резултат за ДПС, каза Янев.

Според него с изказването си вчера президентът е заел страна по случая и е показал, че се е „доганизирал”. Яне Янев и Димитър Арабаджиев ще сезират Европейската комисия за поведението на българския държавен глава