месо
месо / netinfo
Около един тон месо, обработвано в нарушение на правилата, е иззето и е на съхранение в РУ-Кърджали, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.
При проверка на частен дом в село Срединка полицаи установили, че 33-годишен мъж е разфасовал едър рогат добитък по начин, който създава опасност за здравето на потребителите. На мястото на произшествието е извършен оглед. Образувано е досъдебно производство и работата по случая продължава разследващ полицай. Мъжът, обработвал месото, е задържан в полицейското управление.
Същевременно стана ясно, че полицаи от РУ-Кърджали са установили незаконен превоз на животни. В хода на специализирана операция за противодействие на престъпността в малките и отдалечени населени места в района на Крайно село бил спрян за проверка товарен „Мерцедес“, управляван от 29-годишен. Шофьорът превозвал крави, за които не представил необходимите документи. Служители на Областната дирекция по безопасност на храните са съставили акт по Закона за ветеринарномедицинската дейност.
В хода на същата операция е бил установен мъж, извършващ незаконен риболов с мрежа на яз.“Студен кладенец“. Служители на местното звено на Агенцията по рибарство и аквакултури са съставили акт на 28-годишния бракониер.