Заместник-кметът на Община Кърджали Мюмюн Али
Заместник-кметът на Община Кърджали Мюмюн Али / netinfo
До края на годината в Кърджали се очаква да бъде въведена синята зона, заяви заместник-кметът Мюмюн Али. По думите му преди това на ноемврийската сесия на Общинския съвет ще бъде одобрена структурата на ново общинско предприятие за управлението й. 
През септември ще бъде  ясен и изпълнителят на обществената поръчка за синята зона, за която кандидатстват 5 фирми, който ще очертае  параметрите и извърши хоризонталната и вертикалната й маркировка. Стойността на обществената поръчка за проектиране на почасово платено паркиране /Синя зона/ в централната градска част на Кърджали е в размер на 30 000лв. без ДДС, включва 31 улици, а прогнозно определените паркоместа в зоната са 600, припомни Мюмюн Али.
Тя е заключена между ул. „Булаир”, ул. „Републиканска”, ул. Дж. Вашингтон”, ул.”Македония”, ул. „Климент Охридски”, ул. „Беласица”, бул. „България”, бул „Тракия” и ул. „Сан Стефано”.
От думите на заместник-кмета стана ясно, че вече има и яснота, къде ще е наказателният паркинг за нарушителите на Синята зона и собствениците на изоставени автомобили. Той се намира на ул. „Републиканска” в Кърджали. Договорът с досегашния му ползвател СБА ще бъде прекратен от 1 септември и общината ще влезе във владението му. „Именно  на този паркинг ще бъдат извозвани автомобилите нарушители на Синята зона, като се предвижда освен глобата, регламентирана от Наредба на общината, да си заплащат и таксата за престой на паркинага”, поясни Мюмюн Али. Той подчерта, че собствениците на автомобили, които досега са го ползвали, няма да бъдат изгонени, а ще продължат да го ползват при досегашните условия.