Цветанов посочил убиеца в Кърджали още първия ден, за да успокои обществеността
Цветанов посочил убиеца в Кърджали още първия ден, за да успокои обществеността / netinfo

Коментарите след това изключително тежко двойно убийство в Кърджали произлезоха от необходимостта обществеността да бъде запозната и успокоена, че извършителят е заловен, психолозите бяха тези, които дадоха експертизата за мотивите на престъплението. Това каза министърът на вътрешните работи в Кърджали, където пристигна, за да представи новия директор на областна дирекция на вътрешните работи Валери Баранов. Самият факт, че съдът постанови най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража", което се прави в изключително редки случаи за лица под 18 години, говори, че доказателствата, събрани до момента са убедителни за това кой е извършил престъплението, подчерта Цветанов.

От думите му стана ясно, че във днешната операция "фабриката" са използвани СРС-та. Според Цветанов специални разузнавателни средства се прилагат единствено, когато има извършено предполагаемо или извършено престъпление за над 5 години по Наказателния кодекс. "Не сме нарушили човешките права на честните, трудолюбиви български граждани, които си плащат добросъвестно своите данъци", каза Цветанов.

Назначаването на външен човек за директор на областната дирекция на МВР той аргументира с неудовлетворението от досегашната й работа под ръководството на излезлия в пенсия бивш директор комисар Тодор терзиев.