Частично бедствено положение обяви кметът на община Ардино инж. Изет Шабан заради проливните дъждове и ураганния вятър в периода от 9 до 12 декември.

Община Ардино

То е в сила от 17:00 часа на 12 декември до овладяване на бедственото положение. Частичното бедствено положение важи за част от територията на общината, а именно в населените места Русалско, Любино, Латинка, Аврамово, Песнопой и Сполука.

Бедствено положение в част от Южна България, ситуацията остава тежка (ВИДЕО)

Край село Дядовци при Дяволският мост на река Арда са нанесени значителни разрушителни щети от повишеното ниво на река „Арда“ на прилежащата туристическа инфраструктура.

Община Ардино

Обекта не е в състояние да функционира и е опасен за посетители. Вследствие на обилните валежи и ураганния вятър е отнесен железобетонен въжен мост на река Арда при с. Китница. 



Прекъснати са пътните връзки със селата Русалско, Любино, Латинка, Аврамово, Песнопой и Сполука. На много места в общината има активирали се свлачища и паднали скални късове на пътното платно. Няма жертви.

Община Ардино

В Заповедта на кмета инж. Изет Шабан се забранява движението и пребиваването на моторни превозни средства на определени критични участъци.