Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване
Окръжният съд в Кърджали постанови осъдителна присъда „лишаване от свобода“ за срок от осем години спрямо 50-годишен мъж за грабеж и опит за съвкупление със 71-годишна жена, съобщиха от съда.

Припомняме, че подсъдимият бе привлечен като обвиняем и му бяха повдигнати две обвинения. На 25 юли в чернооченското село Пчеларово е отнел мобилен телефон и други вещи от 71-годишна жена, като ѝ нанесъл удари по главата и тялото.

Задържаха мъж за блудство и изнасилване в Сливен

Второто обвинение бе за това, че той е направил опит да изнасили жената, като я принудил към това със сила, нанасяйки ѝ удари по главата и тялото.

По информация на прокуратурата тогава, деянието е останало недовършено по независещи от дееца причини. На днешното заседание по делото, проведено по реда на съкратеното съдебно следствие, обвиняемият е признат за виновен и по двете обвинения, като му бе определено едно общо наказание - по-тежкото от двете, а именно осем години лишаване от свобода, при първоначален строг режим на изтърпяване на наказанието. 

Потвърдена е и взетата мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на подсъдимия. Присъдата на съда не е окончателна и подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Пловдив.
Валентина Стоева, БТА