/ iStock/Getty Images
Осъдиха на 6 години затвор 28-годишен мъж за опит за изнасилване на жена в София. Това съобщават от Софийска районна прокуратура.

По внесен обвинителен акт на СРП е осъден на затвор 28-годишен мъж за престъпления, извършени спрямо жена.

На 20 юни 2021 през нощта 30-годишната жена преминавала пеша по мост „Черковна“ с поставени слушалки в ушите си, от които слушала музика, а през това време зад нея се движел обвиняемият, който я следвал.

Разследват отвличане и изнасилване на млада жена в Смолянско


Той се приближил в гръб към жената, с едната си ръка я обгърнал през раменете, а с другата запушил носа и устата й, след което я съборил на земята.

Обвиняемият блудствал с 30-годишната жена, чрез употреба на заплаха и сила. Вследствие на упражнената спрямо нея сила й причинил средна телесна повреда.

Той направил и опит да я изнасили, но жената успяла да се освободи от захвата на обвиняемия и започнала да вика силно.

По случая е започнато разследване.

В хода на разследването са извършени множество действия и са събрани достатъчно доказателства, че именно той е автор на деянията. Разследването е приключило с внесен в съда обвинителен акт.

Състав на Софийски районен съд призна мъжа за виновен по повдигнатите му обвинения и му наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 9 години, което на основание чл. 58а от НК намали с 1/3 на 6 години „лишаване от свобода“, които следва да бъдат изтърпяни ефективно при първоначален „строг“ режим.

Присъдата подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.