Жена залепи стикер  Забранено влизането на инвалиди с надпис “НЕДОСТЪПНО”  на сградата на община Кюстендил
Жена залепи стикер Забранено влизането на инвалиди с надпис “НЕДОСТЪПНО” на сградата на община Кюстендил / netinfo

 

Стикер, представляващ знак забранено влизането на инвалиди с надпис “НЕДОСТЪПНО” е залепила гражданка на колоната до входната врата на Община Кюстендил.  Това е станало в 12.37 часа по обяд, , съобщават от общинска администрация.

Общинска охрана се самосезира по случая и издирва нарушителката, за да и бъде наложено наказание за лепене на  материали по сгради и стени извън определените за тази цел места. За подобно нарушение закона предвижда глоба в размер до 5000 лв.

От записа на видеокамерите на общината е видно как жена с детска количка вади от своята чанта лепенка, която поставя на колоната до входната врата и  след това снима същата тази лепенка / вече залепена/ с фотоапарат.

Ръководството на община Кюстендил е убедено, че става дума за нарушение с цел уронване авторитета на администрацията на общината и престижа на града като цяло.

"Тук е мястото да се посочи, че в общината се работи активно за облекчаване на достъпа на инвалидите до всички общински служби, както и за подобряване на качеството на обслужването им. Подобни постъпки са осъдителни, неетични и не обслужват интересите на общината и населението", се казва съобщението на общинска администрация.