Жалбоподателите очакват промяна на изборния резултат за ОС- Кюстендил след ръчното броене на бюлетините
Жалбоподателите очакват промяна на изборния резултат за ОС- Кюстендил след ръчното броене на бюлетините / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Адвокатът на голяма част от жалбоподателите Ангел Ангелов изрази съжалението си пред Дарик, че съдът не допусна повторно преброяване на всички бюлетини за избор на Общински съвет в Кюстендил.
"Да кажа, че съм удовлетворен от решението на съда е пресилено, на кажа че не съм, пак няма да е точно. Фактът, че се допусна преброяване, все пак е пробив в практиката на съда, но ме учуди това, че се възлага на вещи лица. Какъв бе проблема да се извърши броенето в съда, пред всички заинтересовани страни и журналистите. Заинтересованите могат да присъстват и на предстоящото броене и да правят възражения и това да се отразява в протокола", коментира Ангелов. Според него, и в една секция да има разминавания, трябва да има промяна в изборния резултат и съда да върне в ОИК делото за решение за обявяване на действителния резултат. ПП "Атака" е на 15 или 16 гласа от влизане в Общинския съвет, допълни адвокатът.
Чрез разпита на свидетели, Ангел Ангелов иска да се установи имало ли е повторно броене на бюлетините в някои секции, при предаването им в ОИК. Това е допустимо, въпроса е дали е спазен закона", заяви Ангелов.

"Доволен съм, засега от постановеното от съда за преброяване на 1/5 и смятам, че те ще променят резултата отразен в протокола на ОИК- Кюстендил.
Да ли ще има промяна в мандатите и поименния състав на съветниците ще го реши съда на база експертизата на вещите лица. Какво ще се случи ще видим на заседанието на 1- ви декември", заяви жалбоподателят Стоян Стоилов, който представлява и ПП БДЦ.