Зелените площи по Зелена градска среда са ангажимент на предприятието по озеленяване
Зелените площи по Зелена градска среда са ангажимент на предприятието по озеленяване / Маргарита Петрова,Дарик радио


Зелените площи обособени по проекта за Зелена градска среда вече са ангажимент на предприятието по озеленяване.

През октомври приключиха дейностите по проекта за Зелена и достъпна градска среда в Дупница. По него бяха облагородени и изградени детски площадки, спортни съоръжения, зелени площи, велоалеи, бяха асфалтирани улици. Гаранцията на фирмата изпълнител е 5 години, но тя е свързана с отстраняване на проблеми възникнали по настилки, тротоари, улици върху които няма човешка намеса. Вандалските прояви свързани с унищожаването на детски площадки, съоръжения и други са за сметка на община Дупница, а такива вече има. Новите детски площадки в кв. Развесена върба и на ул. Родопи пострадаха от недобросъвестни граждани. Живеещи в районите споделиха, че често, вече пораснали деца унищожават местата за игра на малчуганите, като е имало случай младежи целенасочено да хвърлят пиратки, за да разрушават съоръженията. С настъпването на топлите и слънчеви дни тези места ще станат предпочитани за игра на децата, а за да са безопасни и по-дълго време здрави е ангажимент на всички.

 

Зелените площи по Зелена градска среда са ангажимент на предприятието по озеленяване
netinfo

 

Зелените площи, които бяха направени по проекта вече се поддържат от озеленителното предприятие към Общината. Зам.кметът Красимир Георгиев обясни, че имат известни забележки, които са породени от атмосферните условия и трябва да бъдат отстранени от фирмата-изпълнител. Това ще се случи през месец март.

С настъпването на пролетният сезон ще се види и каква част от растителността е оцеляла през зимата. За съжаление част от тревните площи са унищожени заради паркирани върху тях автомобили или заради стъпване от страна на граждани.