Започва ремонт на пътищата Перник-Брезник и Овчарци - Сапарева баня
Започва ремонт на пътищата Перник-Брезник и Овчарци - Сапарева баня / netinfo

  Стартира рехабилитацията на два участъка - от път Перник-Брезник и от път Овчарци - Сапарева баня - Лот 14 по Оперативна програма "Регионално развитие". Това съобщава на сайта си Агенция „Пътна инфраструктура". Официалното откриване ще направи водещия партньор в „Сдружение "Пътища Запад 2010"-  „ХОЛДИНГ ПЪТИЩА" АД. Събитието ще се състои на 20 септември от 12:00 ч. на пътя Перник - Брезник.

 Започва рехабилитацията на Лот 14 по Оперативна програма "Регионално развитие" включващ два пътни участъка - Перник - Брезник в област Перник и Овчарци - Сапарева баня в област Кюстендил. Това са два пътя от първостепенно значение за придвижването както на местното население, така и на увеличаващия се брой гости на региона се казва в пресинформацията.


 5 километровият участък от пътя, който свързва Овчарци със Сапарева баня се отличава с интензивно движение на български и чужди туристи към планинското курортно селище Паничище. Предвидена е цялостна рехабилитация на участъка от пътя, реконструкция и почистване на съществуващите водостоци, почистване на дъждоприемни шахти, изграждане на нови оттоци, ремонт на мост със светъл отвор.

  Предвижда се нова стоманена предпазна ограда за целия участък.
В началото и в края и на двата пътни участъка Гражданско дружество "Информирани за европейските пътища" ще монтира масивни билбордове по европейски образец, обявяващи стойностите и сроковете на рехабилитационните дейности.


 Изпълнител на Лот 14 е Сдружение "Пътища - Запад 2010".
Стойността на проекта е 5 270 512 лв. Съфинансирането от Европейския фонд за регионално развитие е 4 479 935 лева. Ремонтните работи трябва да приключат в срок до три месеца.