Зам.- министър Дамянова поздрави 287 ученици в  Кочериново
Зам.- министър Дамянова поздрави 287 ученици в Кочериново / Маргарита Петрова

Заместник-министърът на образованието Милена Дамянова се включи в празника на СОУ "Христо Ботев"- Кочериново. Освен нея присъстваха Стюърд Питърс, заместник-посланик на Великобритания в България, Теодора Крумова, зам- председател на Център „Амалипе", както и началникът на РИО Кюстендил Радостина Новакова.

За втора поредна година, Център за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе"- Велико Търново организира посещение на официални гости по случай началото на учебната година в училища, които участват в програмата „Намаляване на отпадането на ромските деца". За първа година, училището в Кочериново ще работи като базово по проект към Центъра, пилотни са други три училища от областта- в Дупница, Крайници и Невестино. Предстои с тях да се изготви съвместна програма.

32- ма са първокласниците в единственото училище в община Кочериново. Тази учебна година там ще се обучават 287 деца, като от ромски произход са 43.

Учениците представиха богата програма, с много песни, танци и приказки. Директорът Надя Коюмджийска пожела годината да е не само успешна, но и много забавна.

Зам.- министър Дамянова поздрави 287 ученици в  Кочериново
netinfo