Закриха 3 паралелки след 7 клас. 76% от учениците са приети по първо желание
Закриха 3 паралелки след 7 клас. 76% от учениците са приети по първо желание / Дарик, архив

Три паралелки с прием след 7 клас не успяха за съберат минималния брой ученици след 1- вото класиране и са закрити от Регионалния инспекторат по образованието в Кюстендил. През 2012 година те бяха 6.
Без прием след 7 клас остават: Гимназия „Неофит Рилски" / Кюстендил /- паралелка „Музика и изобразително изкуство"; Професионалната техническа гимназия „Джон Атанасов" / Кюстендил /- паралелка „Електроенергетика" и ПГ по туризъм и администрация /Сапарева баня/- паралелка „Екскурзоводско обслужване".
72 ученици или 12% не са приети в нито една от пожеланите от тях паралелки на първия етап на класиране. 76% от подалите заявления са класирани по тяхното първо желание.
От днес до 1- ви юли тече срока за записване на учениците в училищата, където са приети,в работните дни- от 8- 18 ч. Класираните по второ, трето и следващо желание могат да подадат и заявление за участие във втори етап на класиране. Ако те отново не успеят да влязат в паралелката, по първото си желание, не губят мястото си.
Всички паралелки, с изключение на една са пълни, след първото класиране на 100%. Шанс да покрие минималните изисквания е даден на паралелката- „Технологичен и микробиологичен контрол на хранително- вкусовите производства" в ПГ по хранително- вкусови и химични технологии в Дупница. В нея след първото класиране има приети 16 деца. 62 от 72 -та некласиране към момента ученици са от дупнишкия регион и само 10 от Кюстендил.