/ netinfo
За девета поредна година в Дупница ще се проведе фестивала на обработените народни хора „Рила ни гледа“. И тази година ще бъде открита улица на занаятите, където ще бъдат представени традиционни български занаяти.

Новото е изложбата на двама известни фотографи Асен Великов и Пламен Мирянов. Фотографиите ще бъдат подредени в парк "Рила" на 9 юни и всички посетители ще могат да се насладят на красотата запечатана от обективите им.

Фестивала ще се провежда паралелно на двете сцени в парк "Рила", като на малката сцена ще бъдат вокалните изпълнения, докато на голямата сцена при барбекютата ще бъде надиграването. 

Изложби, представяне на книги и Табиет в календара за месец юни

Началото е 10:00 часа. Както и миналата година, така и тази след награждаването и рецитала на Иван Дяков ще има и нестинарски танци. За улицата на занаятите Дилиана Диканска каза, че сега ще бъде още по-разнообразна, като идеята е и посетителите да могат да се докоснат до традиционните български занаяти като шекерджийство, грънчарство и други. 

Тази година танцовите състави на домакините ще имат малко по-скромно представяне, тъй като голяма част от енергията и усилията са съсредоточили в спектакъла, който беше представен за 3 март. Важна част от фестивала е и журито, което оценява участниците.

Танцовите колективи ще трябва да впечатлят проф. Даниела Дженева, която е председател на журито и членове Мариян Василев и Мария Евтимова. Вокалните изпълнения ще следят Данислав Кехайков и членове Димитър Христов и Иван Дяков. На 10 юни ще бъде спазена традицията и ще се вият хора на 7-те Рилски езера.