Юлияна Божилова: Имаме готовност за зимното поддържане на пътната мрежа
Юлияна Божилова: Имаме готовност за зимното поддържане на пътната мрежа / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил
Директорът на ОПУ- Кюстендил Юлияна Божилова за снегопочистването в региона
76198
Директорът на ОПУ- Кюстендил Юлияна Божилова за снегопочистването в региона
  • Директорът на ОПУ- Кюстендил Юлияна Божилова за снегопочистването в региона

Снегопочистващата фирма ще разполага техниката си 2 часа преди очакван снеговалеж на критичните участъци, на самите пътища от републиканската пътна мрежа в Кюстендилска област. При необходимост, критичните участъци ще бъдат обработвани с инертни материали преди да се образува снежната покривка, каза директорът на Областно пътно управление в Кюстендил Юлияна Божилова. Тя каза, че плана за действие е вече отигран при първия сняг, преди две седмици.
Отново консорциум "Пътно поддържане", от кюстендилска и дупнишка фирми е единствения участник в обществената поръчка на АПИ за поддръжка на републиканската пътна мрежа в областта, но вече и с отговорност за АМ "Струма" на територията на Пернишка и Кюстендилска области.
"Фирмата има готовност да започне зимното поддържане, което ще се въведе от 17 ноември за цялата страна. Съвместно с представители на КАТ- Пътна полиция, Пожарна безопасност и автомобилна администрация вече проверихме техниката, ще го направим отново на 17- ти. За съжаление, средствата през тази година бяха орязани и не можахме да направим изцяло необходимата подготовка на пътищата за зимата, в това число да подновим маркировката на всички първокласни пътища. Закърпихме дупките по пътя за София, през Конявската планина, на пътя Кюстендил- Бобошево и по Е- 79, с ограничените средства, с които разполагахме", коментира Юлияна Божилова, която участва в работна среща за готовността за зимния сезон, водена от областният управител Иван Каракашки. В нея участваха кметове, зам.- кметове на общини и представители на държ

Юлияна Божилова: Имаме готовност за зимното поддържане на пътната мрежа
netinfo
авни структури- ПБЗН, КАТ, Спешен център, ДАИ и др.


Всички декларираха, че координацията по между им е на добро ниво. От 27 октомври, в Областно пътно управление е въведено денонощно дежурство, такова ще има и в фирмата за пътно поддържане, от 17 ноември.