Всички лавки в училищата в Кюстендил към Ученическо хранене или запазване на статуквото?
Всички лавки в училищата в Кюстендил към Ученическо хранене или запазване на статуквото? / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Три проблема постави пред кмета на община Кюстендил, общинският съветник д- р Лилия Чингарска, по желание на жители на кв. „Могилата". Те благодарят на общинското ръководство за асфалтираните улици и чистотата, но поставят проблема с почистването на коритото на река Банщица, възникнал след проливните дъждове.
„Хората искат павилион пред 5-то ОУ, в който да се продава здравословна храна за учениците. Съседните лавки, по- скоро приготвят въглехидратни храни, които не са полезни за децата. Другата им молба е за облагородяване на зелените площи в двора на училището, където се събират много деца", заяви от трибуната на ОС д- р Чингарска.

Всички лавки в училищата в Кюстендил към "Ученическо хранене" или запазване на статуквото?
netinfo

Коритото на реката ще бъде почистено, заяви в отговор кметът Петър Паунов.
„Общинският съвет трябва да реши дали Ученическо хранене" трябва да се намеси. Ако аз го предложа ще кажат, че унищожаваме местния бизнес. Опитваме се да заемаме празни ниши, така направихме сладкарници с детски кътове и забранихме цигарите. Имаме коментари от доволни родители, което означава, че директорът на „Ученическо хранене" не е за уволнение.
Децата едва ли ще си купят ябълка, ако има снакс. Или всички лавки ще преминат към „Ученическо хранене", или си остават, както досега. Те се отдават под наем от директорите на училищата", коментира кметът Паунов. Той допълни, че зелените площи ще се облагородяват и то не само в кв. „Могилата".