Влак удари паднал на линията ТИР край Мурсалево, двама поляци са в болница (СНИМКИ)
Влак удари паднал на линията ТИР край Мурсалево, двама поляци са в болница (СНИМКИ) / снимка: БГНЕС

Двама полски граждани са пострадали при сблъсък между тир и влак край село Мурсалево. Шофьорът на тира и спътникът му са контактни и в добро състояние, но уплашени. Нямат видими травми, като лекарите изчакват рентгеновите снимки, за да видят дали има вътрешни наранявания, каза за Дарик говорителят на благоевградската болница Дани Петров. Мъжете са на 32 и 34 години. От Спешен център- Кюстендил допълниха, че шофьорът е понесъл силен удар във волана.
Движението по главен път Е- 79 в района на инцидента е затруднено. То се регулира от полицаи, като се осъществява в едната лента. Фадрома ще отмести падналата скална маса, каза директорът на Областно пътно управление Юлияна Божилова.
Тирът, с полска регистрация е пътувал от Гърция за София, като е транспортирал мандарини. В опит да избегне удар в свлекла се скална маса на пътя се преобръща върху жп линията София- Кулата, която в този си участък минава до шосето. За нещастие, в този момент преминава влакът от Кулата за София.
Този скален участък от пътя е обезопасен с мрежи, но падналата скала е голяма, коментират от пътното управление. Той се намира точно преди табелата село Мурсалево, от Благоевград в посока Дупница.
Пътници от влака не са пострадали, всички са евакуирани и вече са продължили пътя си с автобус. Пожарът във влака е потушен, изгоряла е първата му секция, информира говорителят на ОД МВР- Кюстендил Катя Табачка. На място са пристигнали ведната след ПТП три пожарни.

Сайтът на МВР информира, че към мястото на инцидента пътуват министър Вучков и главния секретар Лазаров.