Велбъжд- Беласица
Велбъжд- Беласица / netinfo
В оспорван мач, „Велбъжд” и „Беласица” си поделиха по едно полувреме и по едно точка, след 2:2 на стадион „Осогово” в Кюстендил. Гостите започнаха мача по- добре и поведоха с 0:2, след попадения на Шапкаров и Кабранов, в 30 и 37 мин.
Жорж Георгиев върна домакините в мача, след гол от пряк свободен удар от над 20 метра, в 53 мин. Четири минути по- късно, Кирил Вълов изработи изравнителното попадение.
„Загубихме спечелен мач. Заострих вниманието на момчетата на полувремето, че мача не е свършил, в Кюстендил винаги се играе на предела. Макар, че и съдията им помогна да се върнат в мача, никакъв фаул нямаше преди първия гол. Въпреки това, съдиите има кой да ги оценява.  Моят отбор не бе съсредоточен, допусна много леко два гола. Не видях характер при 2:2, да се върнем в мача, като изключим последните 7- 8 минути. Такъв отбор не искам да виждам.  Имахме и два отменени гола, за единият съм убеден, че нямаше засада. Подали сме жалба срещу съдиите, ако са направили грешка да си понесат последствията”, заяви старши треньорът на „Беласица”  Николай Димитров.
„Може би първото полувреме бе едно от най- слабите ни полувремена, никакво разбирателство в средата на терена, доста брак и така се получиха двата им гола. Опитахме се с бързи 3 смени на полувремето да обърнем развоя на мача, отчасти успях, вкарахме два гола. За мен резултата е справедлив.  За следващия мач ще се опитаме да променим тактически постройката в центъра на терена”, коментира старши треньорът на „Велбъжд” Юлиян Кръстев.
Той допълни, че отборът сам си е виновен за мястото в таблицата на временното класиране. „През първия полусезон изпуснахме спечелени мачове, но ние сме си виновни и ние трябва да излезем от тази ситуация”, заключи Кръстев.

Велбъжд- Беласица
netinfo


Изпълнителният директор на „Беласица” и бивш играч на „Велбъжд” в „А група, Георги Петров заяви, че отборът, който ръководи е показал 2 лица. „Вкарахме 3 гола през първото полувреме,но страничният съдия вдигна засада, през второто  полувреме ни отмениха още един гол. „Велбъжд” игра това, което може и изравниха момчетата. Ние загубихме 2 точки в този мач, не искам да виждам това лице на „Беласица”, като през 2 полувреме”, коментира Петров. Той пожела успех на „Велбъжд” в следващите мачове, за да запази отбора мястото си в Трета лига.
"Марек" спечели точка при гостуването си на лидера преди този кръг "Струмска слава", след 0:0 в Радомир. "Германея" отстъпи на "Чепинец" във Велинград с 1:0.
Резултатите от останалите срещи в кръга:
19 КРЪГ - 04.03.2017 г. /събота/ - 15.00 ч.
ДОМАКИН ГОСТ    РЕЗ.    ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
   СВОБОДА /ПЕЩ./    ПИРИН /Г.Д./  2-1  
   СТРУМСКА СЛАВА /РАД./    МАРЕК /ДУПН./   0-0   
   ЧЕПИНЕЦ /ВЕЛ./    ГЕРМАНЕЯ /С. БАНЯ/   1-0   
   ВЕЛБЪЖД /КН./    БЕЛАСИЦА /ПЕТР./   2-2   
   БАЛКАН /БОТ./    ЧАВДАР /ЕТР./  3-0  
   СЛИВНИШКИ ГЕРОЙ /СЛ./    БОТЕВ /ИХТ./   4-2   
   ВИХРЕН /САНД./    ПИРИН /РЗ./   0-0   
   РИЛСКИ СПОРТИСТ /САМ./    МИНЬОР /ПК./   0-1   
   СЕПТЕМВРИ /СИМ./    ХЕБЪР /ПЗ./   3-0   

 
Дарик- Кюстендил