Велбъжд дръпна ръчната на Перун- Симитли по пътя за Б група
Велбъжд дръпна ръчната на Перун- Симитли по пътя за Б група / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Футболистите на "Велбъжд" постигнаха една от най- престижните си победи в Югозападната "В" група през този сезон, над "Перун"- Симитли с 1:0. Капитанът Мирослав Петров бе точен от дузпа, която сам изработи, в 59- та минута. Кюстендилци имаха стимул, желание за победа и успяха да "дръпнат ръчната" на гостите от Симитли, които бяха втори в класирането и имат амбиции да влязат в "Б" група, но след загубата на стадион "Странджата" вече са трети. На втора позиция излезе тима на "Оборище"- Панагюрище, който победи с 4:0 "Беласица"- Петрич.

"Велбъжд" "дръпна ръчната" на "Перун"- Симитли по пътя за "Б" група
netinfo

Любопитното на мача в Кюстендил бе , че главният рефер Петър Кирилов, който е от Добрич и асистентите му от Варна бяха назначени да ръководят срещата, като част от програмата "Ментори и таланти". Те пристигнаха от Боровец, където са на семинар, а двубоят бе снимат с камера и съдийството ще бъде детайлно анализирано.
Гостите имаха своите шансове за гол, като в края на първото полувреме удар на Иван Балтов срещна напречната греда. Футболистите на Спас Стоименов се опитаха да спечелят поне точка, като опасно атакуваха след гола на "Велбъжд", но и вратаря Кирил Кирилов бе на мястото си.
Тимът на "Перун" доигра двубоя с 10 човека, след като за разправия и реплики с главния рефер, два жълти картона, за няколко секунди в 82- та минута, получи Мартин Тошев.
Победата придвижи "Велбъжд" напред в класирането, на 9- то място с актив от 26 точки. В следващият кръг съперник на кюстендилци е "Миньор"- Перник, който е наказан с лишаване за един мач от домакинство и мача най- вероятно ще се играе на стадион "Бончук" в Дупница.