Вася Пешева: Община Кюстендил е надчетена със 117 000 лв., а на Петър Паунов са съставени два акта от АДФИ
Вася Пешева: Община Кюстендил е надчетена със 117 000 лв., а на Петър Паунов са съставени два акта от АДФИ / Дарик- Кюстендил, архив
Вася Пешева: "Община Кюстендил е начетена със 117 000 лв., а на Петър Паунов са съставени два акта от АДФИ"
54516
Вася Пешева: "Община Кюстендил е начетена със 117 000 лв., а на Петър Паунов са съставени два акта от АДФИ"
  • Вася Пешева: "Община Кюстендил е начетена със 117 000 лв., а на Петър Паунов са съставени два акта от АДФИ"

Окончателният доклад на Агенцията за държавна финансова инспекция за проверката при разходване на средствата за военноинвалидите е получен в Общински съвет-Кюстендил, заедно с придружително писмо от директора на агенцията.

"Община Кюстендил е начетена със 117 000 лв. Сума, която, както каза министър Дянков, ще бъде прихваната от изравнителната субсидия. Лично на кметът Петър Паунов, не на общината са съставени два акта за нарушаване на Закона за обществените поръчки. Следва наказателно постановление и парична санкция, които могат да се оспорват в съда, но доклада на АДФИ е окончателен", каза съветникът от ГЕРБ Вася Пешева. Според нея, докладите не са държавна тайна или класифицирана информация и могат да бъдат изискани, и от медиите по Закона за достъп до обществена информация.

Докладът е изготвен на 6 април, след като община Кюстендил преди това се е възползвала от правото си на възражения по констатациите в него. "Ние в ГЕРБ го получихме на 25 април", уточни Пешева, по повод обвиненията, че е нарушила закона, след като извади доклада от чантата си и го цитира на последната сесия на ОС.

Документите са изпратени от АДФИ и в Окръжна прокуратура.