Васил Тодоров на рали Благоевград
Васил Тодоров на рали Благоевград / личен архив
Двама кюстендилци влязоха в призовата тройка на отделните класове на планинското изкачване в Благоевград. Васил Тодоров с „Опел Астра”  е трети в клас НС3. Той води оспорвана битка за почетната стълбичка с Димитър Кондев, който се класира втори и Тодор Тодоров, който остана 4- ти. Тримата бяха в 1 секунда разлика на квалификациите. Пети в този клас е друг кюстендилец Марин Ледеров, също с „Опел Астра”, участва и Иван Кожарски с ВАЗ 05. Трето място и за Ясен Николов, с „Хонда Сивик” в клас НС4.

Ясен Николов на рали Благоевград
личен архив

Илия Царски за пореден път спечели втория кръг от Националния рали шампионат по планинско изкачване "Благоевград-2018".  Времето на Царски от трите манша е 5 мин, 50 сек и 24 стотни, втори в генералното класиране е Юлиян Телийски с време 5.50.50 минути, а трети -Христо Манолов, и тримата се състезаваха с Мицубиши Лансър.  Васил Тодоров е 12- ти в генералното класиране. Победителите бяха наградени от министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. 

49 състезатели преминаха по трасето с дължина 4 километра, от кв. Еленово до с. Делвино. 4 от тях от Македония и 1 от Гърция. Надпреварата бе организирана отлично от клуб Диамо- Благоевград, БФАС и Община Благоевград  и премина без инциденти. Директор на състезанието бе Диана Стоянова.
Рали Осогово, което също е част от Националния шампионат по планинско изкачване е планирано за края на месец август.
 
Дарик- Кюстендил