ЕГ Д р Петър Берон
ЕГ Д р Петър Берон / Дарик- Кюстендил
Любов Мария-Бекова, ученичка от 10 б клас на Езикова гимназия „Д-р Петър Берон“ е класирана на трето място в трета възраства група-15-19 години, на XII национален конкурс за детска рисунка „Вълшебният свят на Родопите“, организиран от ОДК Кърджали. Ученичката е наградена с Диплом за своето участие.
 
 
За 12- та поредна година в Кърджали се провежда Националният празник на детското изкуство „Вълшебният свят на Родопите”, посветен на 21 октомври - Деня на Кърджали. Националната проява включва два конкурса: Национален конкурс за детска рисунка „Вълшебният свят на Родопите” и Национален конкурс по фотография „Фотоприказки”. Организатори са Министерство на образованието и науката, Национален дворец на децата, Регионално управление на образованието, Община Кърджали и Общински детски комплекс.  Проявата е включена в Националния календар на МОН за изяви по интереси на деца и ученици за учебната 2019/2020 г.
Националният празник на детското изкуство “Вълшебният свят на Родопите” има за цел да запознае участниците с разнообразието, колорита, богатата духовна култура на Източните Родопи и да създаде подходяща творческа атмосфера за изява на талантливите деца от цяла България.