съд темида
съд темида / / ThinkStock/Getty Images
Общо наказание- „Лишаване от свобода” за срок от 4 месеца, което на основание чл.66, ал.1 от НК да се отложи за срок от 3 години, както и глоба в размер на 400лв., постанови с присъда Районен съд- Дупница за 24- годишния Симеон А. Съдът одобри постигнатото споразумение между прокуратурата и защитата на подсъдимия, за престъпление по чл. 325, ал. 2, във вр. с ал. 1 от НК, престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК и за престъпление по чл. 345, ал. 2, във вр. с ал. 1 от НК.
Подсъдимият се призна за виновен по всички повдигнати му обвинения. На 02.05.2019 г., пътувайки от град Дупница до с. Яхиново, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като при управление на мотоциклет е оказал съпротива на орган на власт, като не е изпълнил полицейско разпореждане, подадено със звуков и светлинен сигнал, както и с ръка, от инспектор към сектор Пътна полиция към ОД МВР гр. Кюстендил. За това престъпление, съдът постанови наказание- пробация за срок от 1 година.
Симеон А. се призна за виновен и в това, че е управлявал мотоциклета след употреба на наркотично вещество – канабис и МЕТ (метаамфетамин) – престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК, за което и при условията на чл. чл. 55, ал.1, т.1 от НК е съгласен да изтърпи наказание  „Лишаване от свобода” за срок от 4 месеца, което на основание чл.66, ал.1 от НК да се отложи за срок от 3 години, както и Глоба в размер на 400лв. 
Подсъдимият Симеон А. призна вина и, че управлявания от него мотоциклет е бил без  регистрационна табела, за което РС- Дупница постанови наказание-  пробация за срок от 6 месеца.
На основание чл.23, ал.1 от НК на подсъдимия Симеон А. следва да се определи и наложи едно общо, най-тежко наказание измежду наложените по-горе, а именно-  „Лишаване от свобода” за срок от 4 месеца, което на основание чл.66, ал.1 от НК да се отложи за срок от 3 години, както и Глоба в размер на 400лв.