Убийства,телефонни измамници, наркотици и щети за държавата за над 50 000 лв. са разкрити през 2012 г.
Убийства,телефонни измамници, наркотици и щети за държавата за над 50 000 лв. са разкрити през 2012 г. / Иво Кирилов,Дарик

Областна дирекция на МВР- Кюстендил е на първо място в страната по опазване на селскостопанската продукция, това отчете директорът Георги Джоглев. Утре е професионален празник на полицията- Архангеловден. Той се чества от 1924 година.

Джоглев отчете и по- значимите случаи разкрити от полицията в областта от началото на годината.

"В РУП- Кюстендил бе свършена добра работа срещу неутрализирането на двете групи специализирали се в домови кражби. Срещу 9 души са повдигнати обвинения. С тяхното разкриване, броят за този период от годината е намалял със 140 кражби", каза комисар Георги Джоглев. Той обяви, че успешно се работи и срещу разпространението на наркотични вещества. През тази година са иззети 117 грама амфетамин, 75 г. хероин, 308 г. канабис и 700 грама метаамфетамин.

"В Дупница бяха разкрити убийството в село Блажиево, както и убийството на Даниела Кацарска. Двете са с предварително замислени действия на извършителите. Вече има повдигнати обвинения срещу убийците. Сред успехите в Дупница е операцията срещу Коко Клисарски. При нея бяха задържани големи количества наркотични вещества. Клисарски се издирва от Интерпол. По тази линия е и задържането на един от известните дилъри Георги Николов- Лапача", заяви Джоглев.

Сред успешните разкрития той причисли и разкриването, от страна на служителите на РУП- Бобов дол на нарушение от длъжностни лица, за нанесена щета на държавата за над 50 000 лв.

"Там добре се справят и с контрабандата на цигари. Има хванати над 600 000 къса цигари от колегите, освен това бе и разкрито лице, което бе засадило нива с канабис", допълни директорът на ОД на МВР- Кюстендил.

Той посочи и отлични действия в РУП- Рила по задържането на извършителите на телефонни измами. След тяхното арестуване не е имало опити за такива измами. При друг случай е задържан мъж от Благоевград с два пистолета с заличени серийни номера.

"Сред приоритетите, които сме си поставили е да продължим превантивната работа с младежи от 15 до 21 години, за предотвратяване на престъпленията", заяви още комисар Джоглев.