Творческите гилдии в подкрепа на инициативата за изграждане на паметник на Невена Коканова в Дупница
Творческите гилдии в подкрепа на инициативата за изграждане на паметник на Невена Коканова в Дупница / Дарик- Кюстендил
Продължават благотворителните инициативи за изграждане на паметник на Невена Коканова в Дупница.

Общественикът Николай Табаков започна кампанията миналата година. Досега в инициативата са се включили художниците, които нарисуваха портрети на неповторимата актриса, а тези портрети са превърнати в календари, средствата от продажбата им са за изграждането на паметника. От началото на година Табаков организира две благотворителни вечери, една в галерията му в София, и една в частна галерия в Дупница.

Николай Табаков съобщи, че тази събота в София, в клуба на Васко Кръпката предстои инициативата да подкрепят и музикантите. През месец май  се подготвя голям концерт, с едни от най-големите имена в музикалната сфера. През есента към кампанията ще се присъединят хората от театралните среди, а през пролетта на следващата година и представителите на кино индустрията в България.

До момента са събрани около 6000 лв. По предложение на общественика Радослав Радославов в бюджета на община Дупница бяха заложени още 10 000 лв., така сумата ще стане 16 000 лв. Табаков очаква до няколко месеца да бъде събрана половината от сумата, така че да може да стартира втория етап от осъществяване на идеята за изграждане на паметник. Втори етап включва да бъде определено мястото за паметника и обявяване на конкурс за проект, като ще бъдат поканени едни от най-изявените скулптори.

Обявената в началото на кампанията сума, необходима за изграждане на паметник на Невена Коканова в Дупница, е 40 000 лв.