Съветниците в Сапарева баня ще взимат 50% от средната заплата на администрацията
Съветниците в Сапарева баня ще взимат 50% от средната заплата на администрацията / Маргарита Петрова, архив

Всяка сесия на Общински съвет- Сапарева баня да се записва електронно е едно от предложенията на комисията, натоварена със задачата да изготви Правилник за работата на ОбС в курортния град. Това съобщи председателят на местния парламент Петър Чучуганов.

За всяко заседание се води протокол, който се съставя в деня на заседанието или най- късно 5 дни след него, като допълнение към този член е текста, че сесиите ще се записват електронно. Чучуганов обясни, че най-вероятно заседанията ще се записват с диктофон.

В частта за възнагражденията на общинските съветници също са направени промени. Така местните парламентаристи ще получават 50% от средната брутна заплата в общинска администрация за последния месец от предходното тримесечие за участие в заседание, което включва и участие в комисии. Досегашният текст гласеше, че съветниците получават 30 лв. за участие в заседание, което включва и участие в комисии.

Залегнала е и нова дисциплинарна мярка за нарушения на Правилника - след забележка, новата мярка е порицание и едва след това отнемане на думата, както е фиксирано в стария Правилник на мини парламента.

Документът вече е качен на сайта на община Сапарева баня и след изтичане на 14- дневния срок ще бъде разгледан на заседание на местния парламент.