Съветниците на БСП и коалиция против всякакви действия за разпореждане с Чифте баня
Съветниците на БСП и коалиция против всякакви действия за разпореждане с Чифте баня / Дарик- Кюстендил,архив

БСП и групата съветници на Коалиция "За промяна" се обявяват против всякакви действия за разпореждане с паметника на културата Централната градска баня- Чифте баня. В становище до кмета на община Кюстендил Петър Паунов, се припомня, че позицията на БСП е изразена още на 02.02.2015 г., след заседание на ОбС на БСП.
"Конкретните предложения по управление на имота, предоставяне за ползване, съответно концесия или привличане на инвеститори са в компетентността на Кмета на Община Кюстендил и общинската администрация. Във всички случаи на такова предложение по управление на имота, съответно предоставяне на концесия, условията и конкретните параметри следва да бъдат предоставени на широко обществено обсъждане от страна на жителите на Община Кюстендил...... , като задължително следва да се предвидят изисквания за ремонт и реконструкция на Централната градска баня, размери, срокове, контрол по изпълнение, санкции, неустойки, запазване и създаване на нови работни места, със запазване на нейния социален характер", се казва в позицията разпратена до медиите на БСП и съветниците на Коалиция "За промяна".
Според тях, в този смисъл е постановеното решение на Административен съд- Кюстендил и задължителните за Община Кюстендил указания.