/ bgathletic.bg
Състезателката на СК по лека атлетика “Цвети Кирилова”, Диляна Минкина спечели бронзов медал от Балканиада за Мъже- Жени в Истанбул, с Национален рекорд на 3000 м., за девойки до 23 години.  Възпитаничката на Цвети Кирилова пробяга дългата дистанция за 9: 24:46 мин.

Диляна Минкина
личен архив

Днес Диляна Минкина ще бяга на турнира в Белград, на 1500 м. Тя е републикански шампион на България при жените на 3000 м. и сребърна медалистка на 1 500 м., като остана само на 1 стотна от титлата.
 
“Зимният състезателен период е труден, относно вируси, контузии и т.н. и не всеки успява да се опази здрав и изтрениран. Тази зима с Диляна успяхме да избегнем тези негативи и резултатите показват, че работим в правилната посока.

Много съм щастлива и мотивирана. Като треньор, това е първия ми национален рекорд и медал от Балкански игри. Първата ми шампионка на страната пък бе кюстендилското талантливо момиче Никол Стамболийска на 400 м.”, коментира за Дарик треньорът Цветелина Кирилова.

Диляна Минкина и Цвети Кирилова
bgathletic.bg

В търсене на още таланти и за да се занимават със спорт все повече деца, СК по лека атлетика “Цвети Кирилова” ще работи по проект по програмата на Министерство на спорта- Спорт за деца в свободното време”.
 
Дарик- Кюстендил