Сняг вали по пътя към граничния пункт "Гюешево", прохода „Петрохан“ и „Троянски проход“, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Времето ни напомня за приближаващата зима – идва сняг

Шофьорите да се движат с повишено внимание заради ниска видимост поради мъгла от 50 м до 100 м.      



Временно е ограничено движението на камиони над 12 тона по пътя през „Троянски проход“.
 

Движението по пътя Батак-Доспат се извършва с повишено внимание, поради снегопочистване и опесъчаване.

Във връзка с валежи от сняг и образуване на снежна покривка във високите части на планината са извършени обработки с опесъчаване и избутване на снежна маса в природен парк "Витоша", съобщиха от Столичната община.

По планинските пътища снегопочистваща техника е извършила обработки с опесъчаване в участък от пътя "Драгалевци - Алеко" от заслон "Бай Кръстьо" до хижа "Алеко", както и от "Екостационар" до Златните мостове. Контролът на дейностите по почистването се извършва от Столичния инспекторат.



Обстановката на територията на Столична община се следи от дежурни екипи на Столичния инспекторат и дирекция "Аварийна помощ и превенция", които извършват обходи на терен.



Сняг заваля и по във високите квартали на София - Княжево, високата част Мала Кория, "Бояна", Княжево, Банкя и Кокаляне.
 

За последните 6 часа най-много валежи са паднали в София и Благоевград, където са отчетени 15 л/кв. м. ​​​​​​Временно се затварят за движение на автомобили планинските пътища "Драгалевци - "Алеко" и "Бояна - "Златни мостове", допълват от Столична община.

Ограничението е заради паднали клони на дървета. Автобусите на градския транспорт се пропускат. Екипите за аварийна помощ и превенция работят на терен.



Първия сняг заваля и на Боровец.



Сняг заваля и на връх Шипка. Обилен снеговалеж има и на к.к. Семково - планински курорт в Рила.





В момента в останалите райони на общината валежите са от дъжд. Градският транспорт се движи навсякъде по обичайните си маршрути. Издадено е предупреждение от втора степен (оранжев код) за обилни валежи в 11 области от Западна България. 

Времето в четвъртък: В четири области ще завали сняг

С понижението на температурите дъждът ще се примесва със сняг, и за София-град, София-област, Перник и Кюстендил е в сила предупреждение и за снеговалеж, сочи прогнозата за времето. В планините ще бъде облачно и с валежи предимно от сняг. Ще се образува снежна покривка.



Ще духа умерен югоизточен, по високите и открити части - силен южен вятър.





Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik
Агенция "Фокус"