Мая Манолова в Дупница
Мая Манолова в Дупница / netinfo
С третото посещение на омбудсмана Мая Манолова беше подписано споразумението за разсрочено изплащане на заплатите на шивачките от „Абонданца“, фирма, която им дължи по две заплати за миналата година, и която е преустановила дейност в края на 2016 година. Споразумението трябваше да бъде подписано още в понеделник, след разговори между омбудсмана Мая Манолова и Луиджи Каприоти, който дължи пари на шивачките. 5 дни обаче не бяха достатъчни, за да се подпише предварително договореното споразумение.

Мая Манолова в Дупница
netinfo


Едва днес италианецът подписа подготвеното от Мая Манолова споразумение, в което се посочва, че на 10 март трябва да бъде направено първото плащане.

Мая Манолова в Дупница
netinfo


„Ако на тази дата не бъде извършено плащането, още на следващия ден ще бъда отново тук. Поела съм ангажимент към работничките“ каза Мая Манолова.Шивачките, които и днес се бяха събрали пред сградата аплодираха Мая Манолова и благодариха за подкрепата. Още преди няколко седмици шивачките започнаха протестни действия заради неизплатените заплати и ваучери. Те остават в стачна готовност.

договор
netinfo