/ Маргарита Петрова
От днес село Яхиново официално има свое кметство. Кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев официално връчи документите за сградата на кметицата Софка Скоклева, както и икона на закрилника Свети Иван Рилски. Жителите на селото се бяха подготвили с тържество и кратка музикална програма от местната певческа група.

Кметство в село Яхиново
Маргарита Петрова

Кметство в село Яхиново
Маргарита Петрова

"Кметът беше обещал, че проблемът, който е от много години за нас като село, ще бъде разрешен. Ремонтите се налагаше да си ги правим сами-кметството и Общината. Вече мислим за ремонтирането му по някоя европейска програма.

Служители от Общината вече идваха да правят оглед. Сега имаме възможност да ремонтираме помещенията, за да може хората от селото да се събират за различни мероприятия.

През пролетта възстановяваме дейностите и по изграждането клуба на селото, който е в съседство. Няма да крия, много съм горда и щастлива", заяви Скоклева. Тя дари кмета Чимев със знамето на Яхиново, както и с вода от лековития извор на селото.

Кметство в село Яхиново
Маргарита Петрова

"Вариант сме разработвали и с построяването на нова сграда, което обаче беше свързано с повече разходи и много време. В крайна сметка успяхме да постигнем договорка и да откупим сградата.

Официално покупко-продажбата е факт и жителите на село Яхиново са вече собственици на имота. Общината, разбира се, ще продължи да помага", каза бе инж. Чимев. За сградата, Община Дупница плати 100 000 лева.
Община Дупница