Сдружение „Бъдеще Кюстендил отчете финансиран от общината проект
Сдружение „Бъдеще Кюстендил отчете финансиран от общината проект / netinfo

   Сдружение „Бъдеще" Кюстендил отчете свършеното по спечелен проект на тема „Здрав дух- здраво тяло" Проектът бе на стойност  2 000 лева и е финансиран от Община Кюстендил. Той се изпълни в продължение два месеца от 1 септември до 30 ноеври 2009 година.

    В този период са изготвени 150 броя анкетни карти и е проведено проучване сред учениците от - ПМГ „ Проф. Емануил Иванов" , Гимназия „Неофит Рилски"и IV-то Основно училище „Иван Вазов" относно техните актуални проблеми и причини за нездравословния начин на живот.

  От сдружение "Бъдеще" са разработили и онлайн форум, засягащ основните проблеми на младежите и виртуален кабинет за помощ, който даде възможност освен младите да се информират за здравословния начин на живот и да споделят своите проблеми. Разработени и разпространени са били 150 броя информационни материали

  От сдружението са провели  3 обучения, свързани със здравословния начин на живот.

  От сдрежунието отчитат, че члез проекта е била повишена информираността на 300 младежа относно здравословния начин на живот, влиянието на алкохола, цигарите и други опиати, въздействието на спорта върху здравето на хората, личната хигиена.