/ Община Сапарева баня
Община Сапарева баня отново презентира своя туристически потенциал и възможности за балнео и СПА, планински и културен туризъм по време на Международното изложение „Културен туризъм”. Това е 15-то издание на изложението, което за това време се е утвърдило като един от най-динамично развиващите се форуми на Балканите. То е създадено като специализирано изложение за промоция на културния туризъм и платформа за обмен на опит между дестинации от България и чужбина.

Туристическият форум се проведе в Двореца на културата и спорта „Васил Левски” във Велико Търново. Сапарева баня традиционно се представи на националния щанд на България, организиран от Министерство на туризма. Възможностите и красотите на планинското градче презентира Милен Колев – старши специалист „Търговия и туризъм” към Община Сапарева баня.

Община Сапарева баня участва на международното изложение за Културен туризъм
Община Сапарева баня

„Около 150 бяха участниците в тазгодишното изложение и ние отново имахме възможността да бъдем сред тях. Огромен интерес имаше от страна на различни туроператорски фирми, организации, общини, дипломати и международни експерти към различните продукти и мероприятия, част от изложението”, коментира Милен Колев.

Той поясни, че през 2018 г. форумът получава признанието да бъде част от българската програма в Европейската година на културното наследство и да използва логото на инициативата на ЕК, което също е увеличило интереса към него. 
Община Сапарева баня