Само две незеати места след третото класиране за паралелките след 7 клас
Само две незеати места след третото класиране за паралелките след 7 клас / Дарик- Кюстендил, архив

14 ученици от Кюстендилска област не успяха да се класират в нито една паралелка, с прием след 7 клас и след третия етап на класиране. Приети на третото класиране са 23 ученици, като двама от тях влизат по 8- мо 6- то желание.
Паралелката- технологичен и микробиологичен контрол в хранително- вкусовата промишленост в ПГ по хранително- вкусови и химични технологии в Дупница, която бе под минимума за съществуване след първо класиране, вече е пълна на максимум, с 26 ученици.
Единствените две свободни места към момента са в ПГ по туризъм в Кюстендил и паралелката- организация на туризма в свободното време. В нея на трето класиране са приети 4 ученици, при незаети 6 места.
Днес е последния ден за записване на класираните на 3- ти етап ученици, след което официално ще станат ясни свободните места, в срок до 22 юли. Те могат да се попълнят с директно кандидатстване в даденото училище от 14- те неприети деца, по определен от директора график, коментираха пред Дарик от Регионалния инспекторат по образованието.