дупки асфалтиране
дупки асфалтиране / netinfo
Общински съвет Кюстендил  ще разгледа предложение за компенсирано намаляване на капиталовите разходи  от целевата субсидия за 2017 г.  с 500 000 лв. и увеличаване на разходите за ремонт и асфалтирана на улици в Кюстендил.Докладната за трансформиране на целевата субсидия за община Кюстендил в целеви трансфер за неотложни ремонти е на кмета Петър Паунов.
Тежките атмосферни условия през изминалата зима влошиха съществено състоянието на част от уличната мрежа  в общината, което създава предпоставки за възникване на ПТП .За извършване на неотложен ремонт на улици на територията на общината са необходими повече от 2 млн. лв., които не са по възможностите на общинския бюджет.
Министърът на финансите може да трансформира до 50% от целевата субсидия за капиталови разходи в целеви трансфер за неотложни текущи ремонти на уличната мрежа.Размерът на целевата субсидия за капиталови разходи за 2017 г. е  1 615 000 лв., а предложените за изваждане от списъка с капиталови разходи обекти са на стойност 500 000 лв., което е 30.96%.