РК на Български зъболекарски съюз с подкрепа за д-р Владимир Карастоянов
РК на Български зъболекарски съюз с подкрепа за д-р Владимир Карастоянов / netinfo


Членовете на районна колегия на Български зъболекарски съюз-Кюстендил с нарочно обръщение изразяват подкрепата си към колегата им д-р Владимир Карастоянов, който беше в ареста за убийството на Николай Радев- Отвертката.В момента той е с мярка за неотклонение подписка. В него се казва:
"Д-р Владимир Карастоянов е отличен специалист, известен и уважаван сред колегите и населението в община Дупница и региона. Като орален хирург, единствен към момента в региона, той е помогнал на хиляди пациенти. Голяма част от лекарите по дентална медицина са се възползвали от неговата квалифицирана помощ в сериозни и тежки случаи, в които неговата намеса е била решаваща. Д-р Владимир Карастоянов е един от първите зъболекари в региона разкрил специализирана клиника по орална хирургия и безспорен професионалист, чийто качества не подлежат на съмнение. Неговата високоспециализирана и хуманна дейност изцяло е насочена в полза на хората.
За нас са неприемливи опитите в медиите за внушение и вменяване на вина преди да са се произнесли компетентните органи. Република България е правова държава, в която законите важат за всички. Всеки е невинен до доказване на противното и всеки има право на защита и справедлив съдебен процес.
За нас като лекари човешкият живот е безценен и в тази връзка поднасяме нашите искрени съболезнования на близките на починалия.
Призоваваме обществеността и медиите в региона да спрат с интерпретациите на различни версии по случая. Нека да не се спекулира с този трагичен инцидент, защото никой няма полза от това. Ние вярваме в обективността на българския съд и считаме, че неговото решение ще бъде справедливо".