Републикански шампиони и общо 8 медала за клуба по скове на батут Евротрамп
Републикански шампиони и общо 8 медала за клуба по скове на батут Евротрамп / netinfo

Симеона Райчева и Кристияна Кръстева от кюстендилския клуб "Евротрамп" станаха републикански шампиони, на финалите на Държавното първенство по скокове на батут. Те се проведоха в спортните комплекси на Сливен и Ямбол. От Кюстендил взеха участие 13 състезатели и спечелиха за школата по батут 8 медала.
Във възрастова група до 8 години, Симеона Райчева спечели златен медал в дисциплина Голям батут- индивидуално.

Републикански шампиони и общо 8 медала за клуба по скове на батут "Евротрамп"
netinfo

Републикански шампиони и общо 8 медала за клуба по скове на батут "Евротрамп"
netinfo

Във възрастова група 9-10 годишни, Яна Николова се класира втора на индивидуалното представяне на Голям батут, а заедно със съотборничката си Йоана Андонова са на първо място в синхрона. До тях на почетната стълбичка с бронзови медали се окичиха други две състезателки на клуба - Моника Станкова и Денислава Георгиева. Яна Николова спечели и бронз в дисциплина Двоен мини батут и така се завърна с пълен комплект от медали.

Републикански шампиони и общо 8 медала за клуба по скове на батут "Евротрамп"
netinfo

При 11-12 годишните, Кристиян Петров се нареди шести на финалите на Голям батут, а Симеон Стоименов зае пето място на Двоен мини батут. Надя Христова, във възраст 13-14 годишни се класира четвърта на Голам батут, а заедно със състезателката Христова от Ямбол спечелиха злато при синхрона. Кристияна Кръстева в синхрон с Д. Манолова от Русе са втора позиция.
Кристияна Кръстева стана републикански шампион на Голям батут в нейната възрастова група. Предстои и да се състезава с Националния отбор на Световното първенство през ноември, което ще се проведе в зала "Арена Армеец"- София.

Републикански шампиони и общо 8 медала за клуба по скове на батут "Евротрамп"
netinfo

"Всички тези успехи на децата са благодарение на треньорите Асен Стоицов и Ангелина Богословова. Не без значение за нас е и подкрепата на родителите- морална и финансова. Хората, които пък ни помагат финансово- нашите спонсори, могат да се гордеят с постиженията на децата, тяхната борбеност и неуморен труд. Благодаря Ви на всички и обещаваме още по-големи успехи, защото състезателите в клуба имат много голям потенциал за в бъдеще", сподели председателят на клуба Иво Кръстев.
"Евротрамп" провежда всеки делничен ден своите тренировки в голямата зала на стадион Осогово, от 17.00 до 20.00 часа. Все още има прием на деца навършили поне 5 години. Спортът развива координация, дисциплина, гимнастическа фигура. Тренировките се провеждат под вещото ръководство на висококвалифицирани треньори, с опит и върху абсолютно обезопасени уреди от най-висок клас.