/ netinfo
Първан Дангов внася сигнал в прокуратурата срещу изпълняващия длъжността директор на Областна дирекция по безопасност на храните в Кюстендил, д-р Велка Войкова. Това той обяви на нарочна пресконференция.
„Явно от задаването на въпроси няма ефект, затова входирам сигнал в прокуратурата“.

Уволняват дисциплинарно Първан Дангов. Той ще обжалва

Това заяви на пресконференция уволненият дисциплинарно преди няколко дни д-р Първан Дангов. Той работеше като експерт в ОДБХ в Кюстендил. Сигналът в прокуратурата е заради цитирам „за увреждане на имущество/животни/ на земеделски стопанин от Дупница само за това, че се познава с мен“, уточнявайки, че става дума за убийството на 22 здрави прасета, които са имали всички необходими документи.

Д-р Първан Дангов е викан няколко пъти да дава обяснения в Българската агенция по безопасност на храните, тъй като в централата на Агенцията информацията е предадена по начин различен от това, което се е случило обясни Дангов.

Били са му образувани две дисциплинарни дела, като след първото е понижен в длъжност, а с второто е уволнен дисциплинарно заради нарушаване на Етичния кодекс, давайки пресконференции и изразявайки личното си мнение, по политически теми, които нямат общо с работата му като експерт в Агенцията. В последните два месеца Дангов постави редица въпроси към управляващите в Дупница, упрекна ги в злоупотреби и дори поиска оставки.

Първан Дангов иска оставките на кмета на Дупница и екипа му

„Понеже съм нарушил Кодекса на държавния служител говорейки по политически теми, ето сега казвам управлението на ГЕРБ е политиката на кражбите, а д-р Велка Войнова, изпълнявайки чужда воля е човек, който е вреден за системата“ заяви още Дангов. Той допълни, че ГЕРБ е партия на клиентелата и конформизма.

На пресконференцията Дангов обясни, че досега е мълчал за това, което се случва в Областната дирекция от колегиалност, макар, че между тях са коментирали проблемите. „Не казвам това, за да отмъщавам, а за да осветля факти от дейността на една неефективна структура. Загрижен съм за здравето на хората, предвид появата на множеството заразни болести по животните в цялата страна“ коментира Дангов.

Що се отнася до отвореното писмо до премиера Бойко Борисов, отговор все още няма, Дангов е информиран, че писмото е изпратено по компетентност до партия ГЕРБ.