Прекратиха наказателното производство за тройната смърт на ул. Скобелев, убиецът също е мъртъв
Прекратиха наказателното производство за тройната смърт на ул. Скобелев, убиецът също е мъртъв / netinfo
Прекратиха наказателното производство за тройната смърт на ул. "Скобелев", убиецът също е мъртъв
26341
Прекратиха наказателното производство за тройната смърт на ул. "Скобелев", убиецът също е мъртъв
  • Прекратиха наказателното производство за тройната смърт на ул. "Скобелев", убиецът също е мъртъв

Наказателното производство за тройната смърт на ул. "Скобелев" в Кюстендил на семейството на Иван и Снежка Златанови, и синът им Лъчезар е прекратено заради това, че извършителят е мъртъв, съобщи прокурорът по делото Камелия Стефанова.

На 30 април м.г. между 7.30 и 8.00 ч. Лъчезар Златанов е паркирал автомобила си "Сузуки Витара" в двора на къщата на родителите си. После той заключил входната врата на къщата отвътре, качил се на вторият етаж и от разстояние от около 40 см застрелял майка си в кухненския бокс. След това той слязъл в сутерена, където с един изстрел от разстояние от около 1,5-3 м застрелял в главата и баща си, който бил в работилницата си.

После Златанов се самоубил с един изстрел и паднал върху тялото на баща си. Труповете не са местени.

В къщата не са открити отпечатъци и биологичен материл от други хора освен от семейството, сочат данни от експертизите. В същият ден къщата на семейството трябвало да бъде описана заради голям заем, за което родителите на Лъчезар не са знаели, казаха още от държавното обвинение. Жилището е било ипотекирано през 2006 г. срещу 70 000 лв., като кредита е на името на бившата съпруга на Лъчезар- Милена. Вноските по него не са внасяни и е образувано изпълнително дело от съдия-изпълнител, като описа от вещо лице е трябвало да стане на 30 април. За нуждите на бизнеса на Златанов е теглен и още един заем от 33 000, за който е ипотекирана и къщата на родителите на Милена. Името на Лъчезар е свързано и с продажбата на мотел "Сайма" при село Ябълково, развитие, по която е трябвало да има пак на 30 април.

Лъчезар Златанов е имал страст към скъпите автомобили, които често е сменял и е демонстрирал добро материално положение.

Оръжието на престъплението- пушка ИЖ-26, 12 калибър е открадната през 2000 г. При повторен оглед в дома на Лъчезар са били открити патрони за автомат Калашников, бойна граната, заглушител. В дома на бившата си съпруга той е държал газов пистолет, ръчна граната и боеприпаси. Газов пистолет е държал и в автомобила си.