Представят проект „Дестинация Кюстендил - Невестино - Земен - природа, традиции и хилядолетна история
Представят проект „Дестинация Кюстендил - Невестино - Земен - природа, традиции и хилядолетна история / Дима Кирилова,Дарик радио

Кметът на Кюстендил Петър Паунов се срещна с журналистите, които участват в първия инфотур по проект „Дестинация Кюстендил - Невестино - Земен - природа, традиции и хилядолетна история".
Инфотурът се провежда от 3 до 5 юни 2014 г. и предвижда обиколка на основните обекти в района на Кюстендил, Невестино и Земен.
"Това е първата сериозна инвестиция в оформянето на туристически пакети, с подкрепата на европейски средства за целия регион. Нееднократно съм споменавал че последните близо две десетилетия туристическата инфраструктура не се намираше в най- добро състояние и затова се постарахме да инвестираме първо в нея и след това да заложим на сериозна инвестиция в оформянето на туристически пакети.Това е първата ни крачка и благодарение на вас ще бъде доста голяма и се надявам, че действително ще върнем този блясък, който заслужава целият регион Кюстендил - Невестино - Земен.Пакетите, които изготвяме са в областта на всички видове туризъм, без морския- екологичен, исторически, здравословен, ловен.Благодаря на всички партньори, на колегите от Земен и Невестино и се надявам , че след като разгледате ще се убедите, че региона заслужава да бъде посещаван и хората да се връщат тук", заяви кмета Петър Паунов.