Правят изследване дали 18-годишният Божидар се е отровил, няма следи от насилие по тялото
Правят изследване дали 18-годишният Божидар се е отровил, няма следи от насилие по тялото / netinfo

Няма данни за насилие върху тялото на намереният мъртъв в лесопарк "Хисарлъка" 18-годишен ученик Божидар Темелков. Проби от стомаха му са изпратени за изследване в Националния институт по криминалистика и криминология в София, за да се провери дали не става дума за отравяне. Основната версия, по която се работи е самоубийство, момчето е правило и друг път опит да посегне на живота си, коментира наблюдаващият прокурор Валери Пенков.

 

В Природо математическа гимназия в Кюстендил правят кът в памет на Божидар. Той заедно с двете си сестри, с които са тризнаци, са ученици в 11 клас. Съучениците му са шокирани от случилото се и отказват да говорят с журналисти.

"Божидар бе много добро дете, отличен ученик. За първи срок има само три оценки "много добър", останалото са шестици. Потресена съм", каза за Дарик директорът Ани Кюркчиева.

Психологът на училището Лилия Механджийска от сутринта провежда беседи с учениците. Тя не е била запозната с проблемите на момчето. Божидар Темелков е бил от няколко дни в депресия и е страдал заради любовна връзка.