Поредно дарение книги
Поредно дарение книги
Поредното си дарение от книги ,в навечерието на 24 май, направи изпълнителният директор на фирма “Торготерм”-Кюстендил, Бойко Недялков. Те са за фондовете на РБ “Ем. Попдимитров” и читалище „Вл.Димитров- Майстора“ с .Шишковци". 

дарение книги

По традиция в галерията "Вл. Димитров- Майстора" бяха дарителят Бойко Недялков, Иван Гранитски - директор на издателство „Захарий Стоянов”, академик Георги Марков, академик Васил Гюзелев, академик Константин Косев,  проф. Ивайло Мирчев и проф.Иван Маразов, кметът Петър Паунов, зам.-кметовете Светослав Василев и Росица Плачкова.

Поредно дарение книги

„Ние сме безкрайно благодарни за това, че във времена на финансова криза, когато трудно може да си позволим много покупки на книги, тези дарения идват като ценно попълнение в нашите фондове”, каза директорът на библиотеката София Пейчева.

Кюстендил е град, който обича книгите (СНИМКИ)

Стотина нови заглавия ще попълнят фондовете на библиотеката с това дарение, за последните 7 години са дарени общо 1000 екземпляра книги от изпълнителният директор на фирма “Торготерм”- Кюстендил, Бойко Недялков, уточни Пейчева.

Поредно дарение книги

София Пейчева връчи Свидетелство за дарение на г- н Бойко Недялков. „Една благородна традиция се установи през последните години в библиотеката и в галерията в Кюстендил. Това е идея на Бойко Недялков, който работи отдавна с тези културни институти.

За него е чест да подарява всяка година стотици тома класическа и съвременна българска литература, албуми на големи български художници. Вече виждаме, че тази инициатива се разраства и е един добър пример за други градове”, заяви Иван Гранитски.

Поредно дарение книги

„Радвам се, че за първи път ще дарим книги и на читалища, започваме с Шишковци.Знаете, че читалищата са това, което възражда българската култура 19 век и играят огромна роля за издигане на националното самосъзнание, за това България отново да е на европейската карта като самостоятелна държава.

Ние от „Торготерм“ не жалим сили и средства да помагаме с каквото можем за културната дейност в Кюстендил.Да се надяваме и , че ще видим Галерията завършена“, коментира Бойко Недялков.