Полицията съдейства на общината за премахването на незаконните гаражи в жк. Бистрица
Полицията съдейства на общината за премахването на незаконните гаражи в жк. Бистрица / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил

Община Дупница иска съдействие от РУП Дупница за премахване на незаконните гаражи в жк. Бистрица. Процедурата по премахването им стартира на 6 юли, обясниха от администрацията в Дупница.
Изпратено е писмо до РУП-Дупница с искане за съдействие, по установяване собствениците на незаконните гаражи, които са описани от специалистите от отдел ТСУ. Всички незаконни клетки, които са изградени върху общински площи се предоставят поетапно на служителите на полицията, които с оглед на техните правомощия, могат да установят съответните собственици. След установяването им и предоставянето на информацията в Община Дупница ще започне съставянето на протоколи, с които се уведомяват собствениците на тези гаражи, както и се издава съответната заповед за премахване от самите тях. Ако не бъдат премахнати в срока, който е посочен, последващите действия по премахването им ще се извършва от Община Дупница, като разходите за това ще бъдат за сметка на собствениците, които ще бъдат и имуществено санкционирани съгласно ЗУТ.
Припомняме, че премахването на незаконните гаражи се налага предвид стартирането на мащабните ремонтни дейности по подмяна на подземната инфраструктура, както и наземната такава. Преди дни от община Дупница обявиха, че крайният срок за премахване на гаражите е 15 септември.