Полицията проверява сигнал за изнесени бюлетини и разпитва водачи
Полицията проверява сигнал за изнесени бюлетини и разпитва водачи / Дарик Кюстендил

 10 сигнала за нарушения в изборния ден от почти всички партии и коалиции са постъпили  в ОДМВР- Кюстендил. От тях 8 се отнасят до придвижването на ромите от кв. "Изток" до смесените секции в града, където трябва да гласуват . Упоменати са марки автомобили и техните номера. "Снети са обяснения от водачите. Повечето от тях казват, че превозват роднини и приятели, защото изборните секции са далече. От Районна прокуратура и от ОИК няма произнасяне, че е нарушен Изборният кодекс. Издали сме протоколи с предупреждение да не се нарушава реда в изборния ден на шестима души", заяви в ефира на Дарик радио директорът на ОДМВР -Кюстендил, комисар  Георги Джоглев.

Полицията в момента проверява сигнал за изнасяне на бюлетини  от секция в Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт. Последният сигнал е от Община Дупница, че таксиметрови автомобили на един от кандидатите за кмет се движат с разлепени по тях агитационни материали.

"Обстановката в областта е спокойна. Няма нарушения и пред така наречените смесени секции в Кюстендил. Незнаещите или неграмотни хора се упътват още от двора на училищата, в коя секция гласуват. Сутринта имаше напрежение със застъпници, но процеса се нормализира", коментира още пред Дарик, комисар Джоглев.

От ДПС съобщиха за Дарик, че подават жалба до ЦИК и ОИК- Кюстендил. Шофьори са спирани, вземани са им шофьорските книжки и са водени за дават обяснения в полицията. Комисар Джоглев отрече да са събирани свидетелства за управление на МПС.