Подкрепа- Дупница се готви за стачка
Подкрепа- Дупница се готви за стачка / netinfo

Стачен комитет ще бъде избран на извънреден регионален съвет на КТ „Подкрепа“ в Дупница, който ще се проведе в понеделеник, съобщи председателят Любка Георгиева.

„Очакваме да чуем и предложения, какви стачни действия да предриемем. „Подкрепа“ влиза в предстачна подготовка и най- вероятно ще приключи с национална стачка, тъй като това е най- вероятния резултат от арогантното поведение на управляващите“, каза Любка Геогиева и допълни, че е крайно време българина да се събуди от тази апатия която го е обзела и да спре да се самосъжалява. Като пример, Георгиева посочи стачките в Гърция, Франция и Италия, когато държавите бяха парализирани от протести.

Протеста на работниците от Кремиковци слага началото на протестните действия. „За достойни доходи и права на труда, за национална отговорност на виновните“, това е мотото, с което започват стачните действия.

„Искаме да се посочат виновниците и те да си понесат последствията, не сме съгласни, че трябва да обясняваме нечие недомислие със световната финансова криза“, коментира Любка Георгиева.